Ihoystävälliset ja ekologiset alusasumateriaalit

 

ÖKO-TEX STANDARD 100

Öko-Tex Standard 100 -sertifikaatti kertoo testatusta myrkyttömyydestä. Kaikki käyttämämme materiaalit täyttävät standardin vaatimukset ja ovat turvallisia käyttää ihoa vasten. Sopii myös nikkeliallergikoille.

KIERRÄTYSMATERIAALIT

Kierrätysmateriaalien valmistukseen kuluu neitseellisiä materiaaleja vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja. Tämän lisäksi muuten jätteeksi joutuvaa materiaalia saadaan pelastettua uudelleen käytettäväksi. Lovannan valikoimasta löytyviä kierrätysmateriaaleja ovat esimerkiksi kierrätyspolyamidit Q-Nova ja Reco-Nylon, sekä kierrätyselastaani Roica Eco Smart.

LUOMUPUUVILLA

Puuvilla on ominaisuuksiltaan miellyttävän ja hyvin hengittävän tuntuinen kuitu. Alusasuissa sitä käytetään lähes aina alaosien haarapaloissa, jotta vältyttäisiin ylimääräiseltä intiimialueen ärsytykseltä.

Puuvillan tuotantoon liittyy kuitenkin eettisiä ja ekologisia ongelmia. Viljelyssä käytettävät hyönteismyrkyt ja kasvinsuojeluaineet aiheuttavat esimerkiksi puuvillanviljelijöille terveysongelmia, saastuttavat ilmaa ja vesistöjä sekä köyhdyttävät maaperää ja vähentävät luonnon monimuotoisuutta.

Tavalliselle puuvillalle on kuitenkin vaihtoehtoja. Luomupuuvillan tuotannossa vältytään myrkkyjen aiheuttamilta ongelmilta, vaikkakin viljelyyn ja materiaalin viimeistyksiin kuluu myös luomupuuvillan tuotannossa runsaasti vettä.

Lovannan tuotteissa on käytössä GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Tätä käytetään esimerkiksi housujen haarapaloissa.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisemista